< Inapoi la articole

Finanțarea prin piața de capital

finantare bvb

Finanțarea prin piața de capital reprezintă obținerea de fonduri de către o companie prin vânzarea de valori mobiliare pe piața publică. Aceasta poate fi realizată prin emisiunea de acțiuni sau prin emisiunea de obligațiuni.

Bursa de Valori București intermediază fluxul de bani între investitori și companiile care caută finanțare nebancară. Printre beneficiile de care are parte o companie listată putem aminti obținerea unei valori reale de piață, lichiditatea deținerilor acționarilor în capitalul social, vizibilitate pentru parteneriate strategice, posibilități multiple de dezvoltare, construirea unei imagini, publicitate la costuri minime și îmbunătățirea practicilor în ceea ce privește guvernanța corporativă. Tocmai din aceste motive, listarea pe piața de capital este o direcție pozitivă pentru orice afacere cu posibilitate de listare la bursă. Pentru ca o afacere să fie eligibilă pentru listare trebuie să fie inovativă, cu tracțiune, cu potențial și perspective care pot aduce succesul.

Iată modalitățile prin care o companie poate obține finanțare prin piața de capital:

Este important de reținut că finanțarea prin piața de capital implică un anumit grad de risc și presupune respectarea reglementărilor și a normelor de piață specifice. Înainte de a lua decizii privind finanțarea prin piața de capital, este recomandat să consultați experți în domeniu, cum ar fi consultanți financiari sau avocați specializați în dreptul pieței de capital.

De 25 de ani Goldring oferă servicii de consultanță privind alternativele de finanțare prin piața de capital și strategii post-listare. Prin specialiștii săi, Goldring evaluează oportunitatea, impactul, efortul implicat și asistă pe tot parcursul operațiunilor de: majorare de capital social, răscumpărare a propriilor acțiuni prin derularea unei oferte publice de cumpărare sau a unui program de răscumpărare, splitare, consolidare retragere de la tranzacționare, listări tehnice.

Contactează consultanții Goldring și află care sunt cele mai bune alternative pentru afacerea ta.

Dacă ești un antreprenor cu visuri și planuri mari de business, aceasta este șansa ta de a obține resursele financiare necesare pentru a-ți duce afacerea la nivelul următor! Pe Finants.ro poți să aplici rapid și 100% digital pentru oferte la acest tip de finanțare!

P.S. La final de articol, dacă ți s-a părut util, te invităm să distribui articolul și pe rețelele de social media! :)

Dacă vrei să citeşti şi alte articole despre educaţia financiară, un scroll rapid îți pune dispoziție resursele necesare!

Spor la citit!

Dacă ți se potrivește acest tip de finanțare, completeaza o cerere de acum!