< Inapoi la articole

Energie pentru firma ta – 3 oportunități de finanțare

Energie pentru firma ta - 3 oportunități de finanțare

Eliberează-te de riscuri, asigură-ți viitorul energetic al firmei producând și stocând propria ta energie electrică. Fie că îți asiguri integral, fie parțial nevoia de energie a firmei, elimini factori de risc, îți reduci costurile prin investiții în propria producție de energie.

Prețurile energiei au crescut spectaculos și volatilitatea costurilor energiei este un factor de risc pentru orice calcule de costuri ai vrea să faci. Costul muncii va crește și vei avea nevoie de utilaje care vor consuma energie ca să menții producția și ca să crești productivitatea. Normele vor impune din ce in ce mai mult mijloace de transport electrice care vor consuma energie. Pentru toată această energie suplimentară este necesară o îmbunătățire a infrastructurii care nu se știe când și dacă va fi realizată, deci va crește riscul unor fluctuații de tensiune care pot deteriora echipamente, sau pot perturba activitatea în orice moment.

De unde poți lua banii pentru o astfel de investiție?

Există o sumedenie de oportunități de finanțare care apar în acest moment și pe care brokerul tău de credite te poate ajuta să le găsești și să le obții.

Să enumerăm doar trei din oportunitățile momentului actual:

  1. Creditul verde de investiții – acoperă 85% din valoarea unei investiții în fotovoltaice, cu sume până la 10.000.000 lei. Beneficiezi de trei luni perioadă de grație pentru instalarea echipamentelor, timp în care nu trebuie să plătești nimic. Beneficiezi de 8 luni scutire de dobândă, beneficiezi de garantare parțială din partea fondului de garantare. Economisești între 70 și 75% din factura de energie lunară (valoarea facturii de energie minus costul energiei pe care o vei produce, care include costul creditului și costurile de întreținere). Cu cât prețurile la energie vor crește mai mult, cu atât investiția este mai rentabilă. Cu cât nevoia ta de energie este mai mare, cu atât investiția este mai rentabilă. Pentru Agro Imm 10% din credit poate fi rambursat printr-un grant. Termen de rambursare 5-7 ani.
  1. Leasing financiar pentru panouri fotovoltaice – acoperă 90% din valoarea investiției. Durata maximă de 10 ani. Avantajele fiscale ale leasingului financiar la care se adaugă costul redus al capitalului pot fi extrem de atractive. Dobânda poate fi fixă sau variabilă. Perioadă de grație trei luni.
  1. Închiriere echipamente, (leasing operațional) atunci când nu ești proprietarul locației sau atunci când vrei să poți înlocui echipamente pe măsură ce se schimbă nevoile firmei. Este o formă de acoperire a nevoilor firmei potrivită în mod special firmelor mici, care au probleme de eligibilitate pentru alte forme de finanțare sau care au o dezvoltare rapidă cu nevoi de schimbare frecventă a echipamentelor.

Contactează acum brokerul tău de credite pentru a te putea orienta spre cea mai potrivită soluție pentru firma ta. Finants.ro iți stă la dispoziție.

P.S. La final de articol, dacă ți s-a părut util, te invităm să distribui articolul și pe rețelele de social media! :)

Dacă vrei să citeşti şi alte articole despre educaţia financiară, un scroll rapid îți pune dispoziție resursele necesare!

Spor la citit!

Spre finanțări

Poate ți-ar plăcea și:

Tendințe în sectorul energiei regenerabile
Energie

iunie 21, 2023

Tendințe în sectorul energiei regenerabile
Pe fondul preocupărilor globale cu privire la schimbările climatice și nevoia de a reduce dependența de sursele de energie fosilă, România a cunoscut o creștere semnificativă a investițiilor în...
Citeste articolul >