< Inapoi la articole

Când merită să-ți faci un leasing?

Când merită să-ți faci un leasing?

Când vine vorba de mașina dorită opțiunile de luat în considerare sunt:

Oricare dintre aceste soluții se poate dovedi cea mai bună variantă pentru tine însuți! 

Să le luăm pe rând.

Merită, așadar, să achiziționezi mașina dacă intenționezi să o păstrezi minimum 5 ani.

Avantaje achiziție mașină

Dezavantaje achiziție mașină

Totuși, dacă planul tău nu e de a păstra o masină pentru mult timp sau îți dorești mereu să conduci ultimul model de mașină (o schimbi la fiecare doi ani), atunci leasingul s-ar putea să fie cea mai bună opțiune.

Așadar tu vei plăti o sumă lunară pentru a putea folosi acea mașină, care depinde de tipul mașinii pe care îl alegi, dar și de numărul de kilometri pe care îl vei parcurge în fiecare an. La leasing nu vei avea probleme cu reparațiile, deoarece mașinile sunt noi, ceea ce înseamnă că asigurarea RCA și CASO sunt incluse în rata de leasing. Poți opta pentru un contract în care inspecțiile și reviziile periodice să fie incluse.

Ce conține rata de leasing?

Rata de leasing conține pierderea de valoare a mașinii și, bineînțeles, profitul firmei de leasing. Firmele de leasing la rândul lor își finanțează mașinile prin credite bancare și cu cat dobânzile acestea sunt mai mari, cu atât profiturile lor au nevoie să fie și mai mari, rezultând rate de leasing mai mari.

În ciuda faptului că leasingul este o alternativă de finanțare destul de costisitoare, el este din ce în ce mai utilizat atât de persoanele fizice, cât și de companii, pentru avantajele pe care le oferă în comparație cu alte surse de finanțare.

Fiecare dintre noi își cunoaște atât posibilitățile materiale cât și propriile necesități în ceea ce privește automobilul. În vreme ce cumpararea cash și cea prin finanțare auto tind să fie opțiuni din punctul de vedere al unui angajat, cumpărarea prin leasing este o opțiune pentru firme mici sau mari, care vor deduce costurile de leasing și care nu doresc să aibă responsabilitatea de întreținere a vehiculelor.

P.S. La final de articol, dacă ți s-a părut util, te invităm să distribui articolul și pe rețelele de social media! :)

Dacă vrei să citeşti şi alte articole despre educaţia financiară, un scroll rapid îți pune dispoziție resursele necesare!

Spor la citit!

Spre finanțări

Poate ți-ar plăcea și:

Sale and leaseback oferă accesul rapid la lichidități importante
Leasing

octombrie 28, 2022

Sale and leaseback oferă accesul rapid la lichidități importante
Dacă nu ai auzit până acum de Sale and leaseback, ei bine trebuie să știi că este o tranzacție financiară în care compania își vinde activul și apoi ia...
Citeste articolul >
Leasing financiar sau operațional? Ce alegi?
Leasing

octombrie 28, 2022

Leasing financiar sau operațional? Ce alegi?
Atât pentru firmele mari și medii, cât și pentru cele mici sau la început de drum, leasingul reprezintă o soluție avantajoasă și de actualitate. În funcție de nevoile pe...
Citeste articolul >